Boone: Maturzyści !
Jak tam nastawienie ? Na ile % liczycie ? Przygotowani ?

A może ktoś zaczyna dopiero ?
22 kwi 16:42
Vizer: Jeśli o mnie chodzi to mam nastawienie optymistyczne. Ilość procent chciałbym mieć
wystarczającą na mój kierunek studiów

Przygotowuję się cały czas
22 kwi 16:50
bart: jaki kierunek?
22 kwi 16:54
Vizer: Planuję się wybrać na automatykę i robotykę na AGH w Krakowie. A bart Ty gdzie się
wybierasz?
22 kwi 16:58
bart: budownicto lub geodezja i kartografia na PWr
22 kwi 16:59
Patysia: Ambitnie
22 kwi 17:00
Vizer: No, no mierzysz wysoko

Ale patrząc na Twoje rozwiązywanie zadań na forum to matma nie powinna
być dla Ciebie problemem.
22 kwi 17:01
Wojteq66: Jakby dali taką rozszerzoną jak rok temu
22 kwi 17:01
bart: tiaaa.. wcale nie czuje sie jakos z tej matmy i fizyki pewny
22 kwi 17:05
Wojteq66: zadania na wykaz/dowód sa moją katorgą... niewiem czemu, nie leżą mi całkowicie i tego
najbardziej się obawiam
22 kwi 17:13
Vizer: Takie będzie pewnie na maturze podstawowej jako zadanie "blokujące" by nie osiągnąć "setki"
22 kwi 17:14
bart: a ja sie obawiam moich bledow
3
2=6

, sin
2α po kilku linijkach sin2α, x+y=0 ⇒ x=y

itd
22 kwi 17:14
Ajtek: Również nie lubię zadań typu udowodnij/wykaż.
A matura już za mną

.
22 kwi 17:15
bart: mam tendencje wzrostowa 92%,94%,96% i kurcze 4. probna podstawa by sie przydala
22 kwi 17:15
Vizer: Mój najniższy wynik z podstawy był 94%, najwyższy raz 100%

Chciałbym, żeby taki się
powtórzył

A błąd 3
2=6 ostatnio nawet na sprawdzianie zrobiłem
22 kwi 17:17
Wojteq66: ja z podstawą różnie, 85, 88 ostatnio, raczej nie wyzej..
22 kwi 17:20
bart: 85? hmmm
22 kwi 17:21
Ajtek: Pamiętam, na pisemnej maturze szukałem błędu w finalnym rozwiązaniu. Wyglądało to mniej więcej
tak:
| | 3a | |
.....= |
| =a
|
| | a | |
I coś było "nie halo", ponieważ a trzeba było obliczyć

.
Ale znalazłem na szczęście

.
22 kwi 17:21
bart: bylo jakies zadanie z prawdopodobienstwem ze rzucasz dwoma kostkami i prawdopodobienstwo
wyrzucenia parzystej ilosci oczek
| | 3 | | 6 | |
Rozw: |
| zamast |
| i 0 pkt  |
| | 6 | | 12 | |
22 kwi 17:24
Vizer: No takie błędy to się zauważa szybko. Gorzej jak pomylisz się w rachunkach i na końcu co gorsza
wyjdą ładne wyniki, i później się tego nie sprawdza bo ma się świadomość, że wszystko jest
dobrze. Ja najbardziej się przejmuję rozszerzoną, Nie szła mi za dobrze ostatnimi czasy, ale
to chyba wina tego, że mój nauczyciel ambitnie uważa, że 100 min na maturę roz. spokojnie
wystarcza...
22 kwi 17:25
Ajtek: Szukałem tego blędu z 15 min. Obliczenia sprawdziłem kilka razy, błedów nie było, a wynik się
nie zgadzał

.
22 kwi 17:27
Kejt: hmm.. 97% z podstawy..a maturę mam dopiero za dwa lata..heh.

no nic. Wszystkim
maturzystom życzę powodzenia
22 kwi 17:31
Rivi: Ja tam liczę na co najmniej 80% z rozszerzenia. A wybieram się na matematykę na PG

/co
prawda dostać się tam można na podstawie − maaaało chętnych, no ale bym był osobiście nie
zadowolony i siara by była <80

/ przygotowywałem się sam w szkole tylko podstawa... bo ja
wiem, tak z dwa miechy, 5 dni w tygodniu po ~8h

i potem 2−3 miechy co parę dni parę
godzinek powtórki. Myślę, że cacy

dowodzenie ssie!

z próbnej podstawy gdyby nie to miałbym 100%. Bo podzieliłem przez coś, a
to coś mogło być 0
22 kwi 17:31
Wojteq66: no ja jestem Norris i moge miec 85%
22 kwi 17:32
Rivi: Kejt ma 97%, to Ty możesz mieć 85%

magicy
22 kwi 17:33
Vizer: No ja też się nie spotkałem z wynikiem nieparzystym z matury z matmy
22 kwi 17:34
Kejt: ojj.. bo do dyrektora oddałam do sprawdzenia.. i tak mu wyszło

(weźcie poprawkę, chodzę do
plastyka)
22 kwi 17:35
Rivi: btw, jak uważacie? Iść na matematykę na politechnikę czy uniwersytet (Gdański)? Bo tak do końca
nie wiem... się przychylam na politechnikę, no aleee
22 kwi 17:37
Wojteq66: mam do was ogromna prosbe! Nie lubie niektórych typów zadań z prawdopodobieństwa a konkretniej
takich np, kiedy trzeba obliczyć ilość liczb podzielnych przez jakąs liczbe... no po prostu
pustka w glowie <wstyd!>. Czy istnieje jakiś zbiór "prawd"

z czego bd mógł się doedukować
(kieyd suma kwadratów liczb jest podzielna przez 3 a kiedy przez 4 itp..) ?
22 kwi 17:38
bart: jak to wgl brzmi? matematyka na uniwersytecie? −.− juz chyba znasz moje zdanie
22 kwi 17:39
Vizer: Też nie lubię takich zadań jak Wojteq66, więc również proszę o linka, lub tytuł zbioru do
takich zadań
22 kwi 17:43
Kejt: do Gdańska.. jak miło
22 kwi 17:43
Qba101: Liczba jest podzielna przez 2, gdy jej ostatnią cyfrą jest 2, 4, 6, 8 lub 0.
Liczba jest podzielna przez 4, gdy jej dwie ostatnie cyfry tworzą liczbę podzielną przez 4.
Liczba jest podzielna przez 5, gdy jej ostatnią cyfrą jest 0 lub 5.
Liczba podzielna przez 8 jest zawsze parzysta.
Liczba podzielna przez 10 zawsze ma na końcu 0.
Liczba jest podzielna przez 25, gdy jej ostatnimi cyframi są 5 lub 0.
Liczba jest podzielna przez 100, gdy jej ostatnią cyfrą jest 00.
Liczba jest podzielna przez 3, gdy suma jej cyfr jest liczbą podzielną przez 3.
Liczba jest podzielna przez 9, gdy suma jej cyfr jest liczba podzielną przez 9.
22 kwi 18:28
Qba101: To już widzę że jest błędnie... chwila zaraz poszukam czegoś lepszego.
22 kwi 18:29
22 kwi 18:29
Wojteq66: Wielk Dzięki !
22 kwi 18:32
dede: ktos jeszcze sie wybiera na budownictwo na PWr ?
22 kwi 18:45
Qba101: Ja daj bóg na Budownictwo na AGH, ale podobno zaporowy próg punktów jest więc się zobaczy :S
22 kwi 18:50
dede: kurcze prawie wszedzie sa wysokie progi na budownictwo

ehh..szkoda troche, ale przynajmniej
motywacja na wieksza nauke jest : D
22 kwi 18:51
bart: @dede.. na PWr to tak po 80% by wypadalo miec z rozszerzen
22 kwi 19:37
dede: noo ,nawet bym powiedzial ze po 85−90 zeby sie dostac z pierwszego naboru. ostatecznie przez
SKP
22 kwi 19:55
Rivi: Hmm... w zeszłym roku na PG próg ostateczny na budownictwo był bodajże 66 punktów, czyli 60 % z
rozszerzonej starczyło w ostatnim naborze... (te kilka pkt z pol i ang). A z 70−75 na pierwszy
nabór pewnie by starczyło
22 kwi 20:01
Maciuś: nie wiecie moze jak z Krakowem i Uniwersytetem w krakowie ciezko tam sie dostac?
22 kwi 20:01
Maciuś: Uniwersytetem Ekonomicznym*
22 kwi 20:02
Chris: bart, a Ty na automatykę idziesz bo cię ona kręci, czy raczej wynika to z tego, że nie wiesz co
chcesz robić − tak jak ja.

Ale ja w Gliwice celuję
22 kwi 20:02
Rivi: Jaki kierunek? Bo pewnie są i takie gdzie nie mają chętnych i są niskie, a i są oblegane
kierunki gdzie trzeba mieć duuużo...
22 kwi 20:02
Chris: Ah, Teraz czytam i widzę, że to Vizer chce na automatykę iść
22 kwi 20:04
Maciuś: Ekonomia
22 kwi 20:04
bart: nie ide na automatyke
22 kwi 20:04
Maciuś: buuu
22 kwi 20:10
Vizer: Przyznam się szczerze, że nie mam pojęcia o automatyce i robotyce idę na nią , bo słyszałem, że
po tym dobrze płatna praca jest (mój kolega skończył wiec wiem).
22 kwi 20:20
Chris: No to jak właśnie tak samo

Zobaczymy co to będzie
22 kwi 20:47
Vizer: Spokojnie z tego co wiem to nie jest tak źle i nie trzeba mieć jakichś specjalnych
zainteresowań, żeby studiować ten kierunek.
22 kwi 20:48
bart: duzo informatyki jest.. kuzyn tak mówi
22 kwi 20:49