matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz logarytm
poli:
Oblicz log
a
b
c
p wiedząc że log
a
p=2, log
b
p=3, log
c
p=6.
22 kwi 14:50
Qba101:
a
2
=p b
3
=p c
6
=p a=
√
p
b=
3
√
p
c=
6
√
p
[
√
p
*
3
√
p
*
6
√
p
]
x
=p p
x
=p x=1 czyli log
abc
p=1
22 kwi 15:05