matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosta i parabola.
ana01:
Jak znaleść wspólny punkt lub punkty prostej z parabolą?
22 kwi 14:35
ICSP:
przyrównać je do siebie i rozwiązać równanie kwadratowe np.: y = x+2 f(x) = x
2
+ 5 x
2
+ 5 = x + 2 ⇔ x
2
− x + 3 = 0 i tak dalej.
22 kwi 14:36