matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż nierówność
sigi:
rozwiąż nierówność: log
3
x − logx
4
≤ 0
22 kwi 12:43
Grześ:
D: x>0, więc wtedy: logx
4
=4log|x|=4logx: log
3
−4logx≤0 t=logx t
3
−4t≤0 t(t−2)(t+2)≤0 dalej sobie poradzisz
22 kwi 12:50