Matura2011: Naszkicuj wykres funkcji − POMOCY

f(x) =
2x+1x+2 dla x≤0
dla x>0
22 kwi 11:58
ICSP: w czym jest tutaj problem? Ja jakoś nie widzę dwóch wykres co najwyżej jeden funkcji
homograficznej.
22 kwi 12:12
Matura2011: ale ja nie potrafie go narysować nie wiem co i jak
22 kwi 12:14
ICSP: | 2x+1 | | 2(x+2) −3 | | −3 | |
| = |
| = |
| + 2. Teraz już dasz radę to narysować? |
| x+2 | | x+2 | | x+2 | |
22 kwi 12:16
Matura2011: niestety nie może jakąś definicje albo cos

nie jestem dobra w funkcji
22 kwi 12:22
22 kwi 12:24
Matura2011: nic z tego:(
22 kwi 12:30
Matura2011: bardzo proszę niech mi ktoś pomoże
22 kwi 12:32
ICSP: | | −3 | |
Rysujesz wykres funkcji: y = |
| następnie przesuwasz go o dwie jednostki w lewo oraz o |
| | x | |
dwie jednostki do góry.
22 kwi 12:33
Matura2011: a jak mam narysowac ten wykres

skąd mam wiedziec jakie punkty

boże ja naprawde nie
potrafie tego narysować
22 kwi 12:39
Matura2011: bardzo proszę o pomoc

:(
22 kwi 12:50
ICSP: Słyszałaś o metodzie tabelki? Wpisujesz jakieś x i liczysz odpowiedajace im y. Oczywiście
dziedzina tej funkcji jest x ∊ R/{0}
22 kwi 12:56