matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
Julia :
Rozwiąż x
log
3
x−4
=3
−3
22 kwi 08:03
Atola:
log
x
3
−3
=log
3
x−4
log
x
x
−3log
x
3=
−4
log
x
3
1
−3log
x
3−
+4=0
log
x
3
−3log
2
x
3+4log
x
3−1=0 log
x
3=t −3t
2
+4t−1=0 t=1 lub t=1/3 odp x=3 lub x=27
22 kwi 12:13