matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomóżcie
Adam:
Rozwiąż log
5
(5
x
−4)=1−x
21 kwi 22:42
Atola:
5
1−x
=5
x
−4
5
−5
x
+4=0
5
x
−5
2x
+4*5
x
+5=0 podstawiam zmienną t 5
x
=t; t>0 −t
2
+4t+5=0 t=5 5
x
=5 x=1
21 kwi 22:47
Adam:
Dziękuję
21 kwi 22:52