matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
maturalne
enaaa:
kąt α jest kątem ostrym. wiedzą, ze tgα = 2, oblicz wartośc wyrażenia sinα/cos
2
α
21 kwi 21:23
think:
sinα
1
= tgα*
= ...
cos
2
α
cosα
z funkcji trygonometrycznych dla trójkąta prostokątnego
x
1
cosα =
=
√
5
x
√
5
21 kwi 21:37
enaaa:
dziękuje
21 kwi 22:25