matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Poprawione :]
POMOCYniepotrafie:
Boki trójkąta ABC mają długości |AB|=6, |BC|=8, |AC|=10 trójkąt A'B'C' jest podobny do trójkąta ABC a jego obwód jest równy 60 wyznacz długości boków trójkąta A'B'C'
25 lut 15:24