21 kwi 19:21
asia: czy uklady rownan beda tak wygladac?
(x−2)2
i −(x−2)2
21 kwi 19:30
asia: ktos moze sprawdzic?
21 kwi 19:37
asia: 
21 kwi 19:44
asia: bardzo prosze o pomoc
21 kwi 19:52
asia: zlitujcie sie
21 kwi 19:53
Qba101: Tak tylko musisz napisać że rozpatrujesz:
I − x3−x2≥0
x2(x−1)≥0
x−1≥0
x≥1
I rozwiązujesz f. kwadratową.
Pozdrawiam.
21 kwi 20:01
;): Chwilka zerknę na nie
21 kwi 20:01
Qba101: II − x3−x2<0
x2(x−1)<0
x−1<0
x<1
I − x≥1
Parabola ramiona w góre wierzchołek w punkcie (2,0)
II − x<1
Ramiona w dół, wierzchołek w tym samym miejscu.
21 kwi 20:04
;): | | |x3 − x2| | |
f(x) = |
| * (x − 2)2 |
| | x3 − x2 | |
x
2(x − 1) ≠ 0
x ≠ 0 ⋀ x ≠ 1 D = R \{0,1}
| | x2|x − 1| | |
f(x) = |
| * (x − 2)2 |
| | x2(x − 1) | |
| | |x − 1| | |
f(x) = |
| * (x − 2)2 |
| | x − 1 | |
x ≥ 1
| | x − 1 | |
f(x) = |
| * (x − 2)2 |
| | x − 1 | |
f(x) = (x − 2)
2
x < 1
| | −(x − 1) | |
f(x) = |
| * (x − 2)2 |
| | x − 1 | |
f(x) = −(x − 2)
2
21 kwi 20:07
Qba101: to w takim razie do x ≥ 1 musi być x>1 bo jedynka jest wyrzucona z dziedziny

. Zapomniałem o
tym :S
21 kwi 20:08
;): Rzeczywiście masz racje u mnie też trzeba poprawić zapomniałem w ogóle o dziedzinie
21 kwi 20:13
kolk:

←→⇒∊δγ∑⇔≥≤
∞
30 gru 17:50
123:
9 kwi 13:37