Zakłopotany: KALKULATORY, jak to w końcu jest z tymi kalkulatorami na maturze z matematyki 2008? Bo
każdy mówi co innego. Jakie wolno a jakie nie? Mam Casio FX115ms i się waham...
4 kwi 18:02
Jakub: Zobacz tutaj:
cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=562
Na dole strony masz objaśnienie jaki kalkulator jest dozwolony. Tak więc Casio raczej
odpada ale i tak wszystko zależy od pilnujących.
4 kwi 19:03
ewelina: Heh, tak. bo strasznym problemem jest to, że ktoś ma sinusa w kalkulatorze, skoro i tak
ma to w tablicach.. kiedyś nie mógł być po prostu graficzny. Ponoć.
4 kwi 21:31
Zakłopotany: : ewelina, nie wiesz w czym rzeczy... po prostu mając funkcję SV.PAM można zaoszczędzić
sporo czasu na obliczeniach...
5 kwi 06:30