dla liczby...
Kanapka: Dla liczby x spełniony jest warunek I3x−6I=6−3x wówczas x



Prosze o objaśnienie tego zadanka to bardzo ważne,
z góry dziękuje
21 kwi 16:35
Kanapka: Dla liczby x spełniony jest warunek I3x−6I=6−3x wówczas x
Prosze o objaśnienie tego zadanka to bardzo ważne,
z góry dziękuje
21 kwi 20:18
Kejt: wówczas 3x<6 => x<2
21 kwi 20:19
Michał: Dzięki Kejt

pozdrawiam
21 kwi 20:31
;): x ≤ 2 Kejt
21 kwi 20:32
Kejt: czy ja wiem czy x=2. owszem, równość zachodzi, ale po co wtedy znaki zmieniać?
21 kwi 20:42