| x+3 | |
= logx+2(y+2) i y2 ≤ 36 | |
| log2(x+2) |
Póki co, zapisałem warunki:
1) log2(x+2) ≠ 0 ⇒ x+2 ≠ 1 ⇒ x≠−1
2) x+2 > 0 ⇒ x > −2
3) x+2 ≠ 1 ⇒ x ≠ −1
Dla y:
4) y+2 > 0 ⇒ y > −2
5) y2 ≤ 36 ⇒ y \in <−6, 6>
Sumując wszystkie warunki:
x ∊ (−2, −1) ∪ (−1, +∞)
y ∊ (−2, 6>
I jak teraz rozwiązać tę równość? Powinna wyjść funkcja wykładnicza, tylko nie wiem, jak do
niej dojść... Mile widziane podpowiedzi ;>
| log2(y+2) | ||
logx+2(y+2) = | ||
| log2(x+2) |
| x+3 | log2(y+2) | |||
Co do dalszej części zadania, mnożę równanie | = | |||
| log2(x+2) | log2(x+2) |
rozwiązują zadania z pazdro?
pozdrawiam − maturzystka
rok (a może i więcej) później a nadal maturzyści rozwiązują te same zadanka