liczba rozwiazan rownania
Piotr: | | x+3 | |
liczba rozwiazan rownania |
| =0 jest równa : |
| | (5−x)(x+2) | |
21 kwi 14:06
Wojteq66: 1
21 kwi 14:18
Piotr: już znalazłem sposób licznik trzeba przyrównać do 0
21 kwi 14:24
Piotr: a takie zadanie .
Zbiorem rozwiązań nierówności x2≥9 jest ?
Wiem że będzie tak x≥3 ale nie umiem udzielić odp ...
21 kwi 14:25
Wojteq66:

przenieś wszystko na jedną stronę
x
2 − 9 ≥0 tutaj masz piekną postać gotową na użycie wzoru

(x−3)(x+3)≥0
Machnij mały rysuneczek i odczytaj z niego odpowiedź
x∊(−
∞,−3> u <3,+
∞)
21 kwi 14:33
Piotr: teraz już kumam
21 kwi 14:40
Piotr: 240x420 = ?
a)440
b)450
c)860
d)8800
21 kwi 14:48
ICSP: 420 = (22)20 = 240
240 * 240 = 280 = 440 A
21 kwi 14:59