W ciągu geometrycznym b_n wyraz b_8 jest równy 2√2, zaś iloraz tego ciągu ma w
Andrew: W ciągu geometrycznym b
n wyraz b
8 jest równy 2√2, zaś iloraz tego ciągu ma wartość
6√2.
Wobec tego: A) b1=√2 B) b1 = ∛3 C) b1 = ∜2 D) b1 =
5√2 pomozecie?
21 kwi 13:27
kaka: du pa
21 kwi 13:28
Tomek: pytam serio!
21 kwi 13:31
Tomek: *pyta serio!
21 kwi 13:31
Tomek: Umiecie?
21 kwi 13:49
Andrew : No własnie umie ktos?
21 kwi 17:05
ICSP: b
8 = b
1 * q
7
2
√2 = b
1 * 2
6√2
| | √2 | |
√2 = b1 * 6√2 ⇔ b1 = |
| ⇔ b1 = 212 − 16 ⇔ b1 = 213 ⇔ |
| | 6√2 | |
b
1 =
3√2
NIe ma takiej odpowiedzi na pewno dobrze przepisałeś?
21 kwi 17:48
Michał: tak
21 kwi 17:52
Michał: tez mam to zadanie
21 kwi 17:52
ICSP: i na pewno w b jest 3√3?
21 kwi 17:54
Michał: tak , moze blad w tescie
21 kwi 17:58
ICSP: to popraw to na 2 i będzie dobrze bo widzę że tylko w b nie ma w pod pierwiastkiem. Zapewne
błąd w treści.
21 kwi 17:59
Michał: Tez mi sie tak wydaje.
21 kwi 18:06