| 4 | 5 | |||
rozwiąż równanie | = 2− | bardzo prosze o p omoc ![]() | ||
| cos2*3x+4 | cos2*3x+5 |
| 4 | 5 | ||
=2− | |||
| cos2(3x)+4 | cos2(3x)+5 |
| 4 | 5 | ||
=2− | |||
| t+4 | t+5 |
| 4 | 2(t+5)−5 | ||
= | |||
| t+4 | t+5 |
| 4 | 2t+5 | ||
= | |||
| t+4 | t+5 |
| π | ||
cos(3x)=cos( | ||
| 2 |
| π | ||
3x= | +kπ | |
| 2 |
| π | kπ | |||
x= | + | |||
| 6 | 3 |
| π | π | |||
U{4}{cos2(3* | )+4=2−U{5}{cos2(3* | )+5 | ||
| 6 | 6 |
| 4 | 5 | ||
=2− | |||
| 0+4 | 0+5 |
| π | kπ | |||
Odp. x= | + | |||
| 6 | 3 |