matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanko
agnieszka:
przedstaw w postaci iloczynowej trójmian kwadratowy: a) f(x)= −3x
2
− 7x + 2 b) f(x)= −4x
2
+ 12x − 36
1
1
c) f(x)=
x
2
+ 1
x − 3
2
4
przedstaw w postaci kanonicznej trójmian kwadratowy:
2
a) f(x)= −10x
2
+ x −
5
b) f(x)= −5x
2
− 5x −2
5
c) f(x)= 12x
2
+
√
6x
+
6
20 kwi 16:42
Basia:
poczytaj tutaj
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
20 kwi 17:12