matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
agnieszka:
Oblicz pozostałe wartosci funkcji trygonometrycznych kata ostrego α , jesli a) ctg α =
√
5
/2
3
b) tg α =
5
12
c) cos α =
13
3
d) sin α =
5
20 kwi 16:18
Ajtek:
3
d) sinα=
5
cos
2
α=1−sin
2
α
3
cos
2
α=1−(
)
2
5
9
cos
2
α=1−
25
16
cos
2
α=
25
4
cosα=
5
sinα
tgα=
=...
cosα
cosα
ctgα=
=...
sinα
Pozostałe podobnie
.
20 kwi 16:41
agnieszka:
dzieki
20 kwi 16:43