rownanie wykladnicze
ash: licznik − [(0,5)−10x +(√2)16]*43
mianownik − 8−23
i ten ulamek jest przyrównany do 164x
docieramdo miejsca gdzie mam
216x − 214x= 214 i nie wiem co zrobic z tym dalej
20 kwi 11:20
ash: wiyciagam przd nawias 2
14x z lewej strony i mam
2
14x * 3 = 2
14
i co dalej
20 kwi 11:24
ash: a juz wiem
20 kwi 11:25
ash: dziele obustronnie przez 3 zeby w celu "ogolocenia" x a potem w tym samym ceu dziele przez
2
14 i uzyskuje wynik
20 kwi 11:26
Maciuś: ja to rozpisalem tak [210x+(√22)8] *26 − licznik
13√82 =122
20 kwi 11:33