Srednia wartość
Baśka: Oblicz średnią wartość funkcji na podanym przedziale
1. f(x) = xsinx , [0 , π]
| | 1 | | π | |
2. f(x) = |
| , [0 , |
| ] |
| | x2+4 | | 2 | |
Bardzo proszę o pomoc.
20 kwi 09:47
Baśka: ?
20 kwi 12:36
Baśka: ?
20 kwi 13:08
Basia:
a wiesz co to jest wartość średnia funkcji na podanym przedziale ?
20 kwi 15:54
Baśka: Nie za bardzo.
21 kwi 11:48
Basia:
średnia wartość funkcji y=f(x) na przedziale [a,b] ⊂D =
∫ab f(x) dx
21 kwi 16:02
Baśka: Czyli do podpunktu 1) całka będzie wyglądać następująco: ∫0π xsinx = ... ?
21 kwi 19:22