matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielosciany
sasa:
oblicz dlugosc przekatnej szescianu, ktorego pole powierzchni calkowitej jest rowne 72
19 kwi 21:04
;):
6a
2
= 72 d = a
√
3
19 kwi 21:05
K+K:
p
c
=6a
2
=72 a=2
√
3
d=a
√
3
d=6
19 kwi 21:07