oblicz sumę u{3}{2} + u{3}{4} + u{3}{8} + .... + u{3}{1024}
Kasia: Oblicz sumę 32 + 34 + 38 + .... + 31024
19 kwi 20:39
Maciuś: kasiu zauwaz ze jes to ciag arytmetyczny malajacy o r=12
19 kwi 20:41
ICSP: arytmetyczny

?
19 kwi 20:43
Kasia: To było w przykładach na ciąg geometryczny.

a
1 =
32 , q=
12 ale w takim razie którą liczną ciągu jest
31024 ?
19 kwi 20:46
Godzio:
21 ..... 210
ile jest wyrazów ?
19 kwi 20:47
Maciuś: aaa

nie mozna robic kilka rzeczy na raz dalem ciala
19 kwi 20:48
Maciuś: ciagi to moja specjalnosc
19 kwi 20:48
Kasia: Właśnie tego nie wiem

jest na to jakiś wzór?
19 kwi 20:48
Godzio:
od 1 do 10 ile jest liczb ?
19 kwi 20:50
Ajtek: Zauważ, że w mianowniku mamy kolejne potęgi liczby 2, na co wskazuje "wszędobylski"
Godzio
19 kwi 20:51
Maciuś: ICSP jak tam twoje robaczki? rozwiazales ktores z twoich 'elitarnych' zadan?
19 kwi 20:51
Kasia: Pięknie wszystkim dziękuję
19 kwi 20:53
ICSP: jedno z robaczkami
19 kwi 21:14