matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
KASIA:
pomożecie ?
utknęłam ... mam obliczyć logarytm :
log
5
18 + log
5
0,5
log
5
12−2log
5
2
i doszłam do tego że :
log
5
9
i to ma wyjść 2 .. ale wtedy nie wychodzi ; /
log
5
3
19 kwi 20:30
ICSP:
log
5
9 = log
5
3
2
= 2log
5
3
2log
5
3
= 2
log
5
3
19 kwi 20:32
KASIA:
bardzo dziękuje ; )
19 kwi 20:34