matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka podstawianie
Adi:
Proszę o pomoc z całką:
e
2
x
∫
dx
e
x
−
1
19 kwi 20:07
Godzio:
e
2x
= e
2x − x + 1
= e
x + 1
= e * e
x
e
x − 1
∫e * e
x
dx = e * e
x
+ C
19 kwi 20:08
kachamacha:
∫e
2x−x+1
dx=∫e
x+1
dx
19 kwi 20:09
Adi:
dzieki wielkie!
19 kwi 20:19