trygonometria
K+K: | | π | |
Uzasadnij, że liczba cos |
| jest niewymierna. |
| | 12 | |
19 kwi 20:02
Godzio:
| | π | | π | | π | | π | | π | | π | | π | |
cos |
| = cos( |
| − |
| ) = cos |
| cos |
| + sin |
| cos |
| = ... |
| | 12 | | 3 | | 4 | | 3 | | 4 | | 3 | | 4 | |
19 kwi 20:03
K+K: dzięki
19 kwi 20:05
;): cos15o = cos(45o − 30o) = cos45ocos30o + sin45osin30o
19 kwi 20:05
;): Kurde
Godziu
19 kwi 20:06
Godzio:
19 kwi 20:07
Ajtek: Godzio ma taki mały feler, Ty napiszesz zadanie, a on juz ma napisaną odpowiedź

.
No i weź cos rozwiąż

.
19 kwi 20:07
;): I jak dla jakich
m Ci wyszło tamto zadanie czy nie robiłeś
19 kwi 20:08
Godzio:
Nie robiłem, kolega wpadł na korki, ale mogę zobaczyć
19 kwi 20:09
;): Okej bo jestem ciekaw jaki wynik
19 kwi 20:10
;): Ale płatne chociaż te korki?
19 kwi 20:10
Godzio:
Nie, nie

po przyjacielsku, przygotowuje go do matury rozszerzonej
19 kwi 20:20
Godzio:
Już zerkam na tamto zadanie
19 kwi 20:21
;): Dobrze to ja sobie z aksjomatu jakieś pyknę zadanko
19 kwi 20:26
Godzio:
Dla m ∊ (−∞,3> −− tak wyszło ?
19 kwi 20:29
;): Mi właśnie identycznie wyszło m ∊ (−
∞,−3>
19 kwi 20:42