matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
VVerka:
wyznacz trzeci, czwarty, piaty wyraz ciągu określonego wzorem rekurencyjnym: a) a
1
=3, a
n
+
1
=a
n
−2n
1
b) a
1
=
, a
n
+
1
=(a
n
)
2
*4
n
4
c) a
1
=1, a
n
+
1
=2a
n
19 kwi 18:50