...
meg: Wskaż m , dla którego miejsce zerowe funkcji liniowej f(x)=3x−m+5 jest liczbą z przedziału
(0,1).
19 kwi 18:05
K+K: m∊(−3;−5)
19 kwi 18:08
meg: mi w sumie wyszlo ze m nalezy od 5 do 8 ale to nie daje rozwiazania
19 kwi 18:10
K+K: a jakie powinno być?
19 kwi 18:11
ICSP: K+K co to w ogole za zapis?
19 kwi 18:11
ICSP: 0 = 0 − m + 5 ⇔ m = 5
0 = 3 − m + 5 ⇔ m = 8
odp m ∊ (5;8)
19 kwi 18:12
meg: nie wiem jakie ale odpowiedzi to 1 v 3 v 5 v 6 − ktoras jest poprawna
19 kwi 18:13
K+K: już zauważyłam bad sorki
19 kwi 18:13
meg: tak mnie tez tak wyszło jak ICSP, ale mama włąsnie wybrac z tych 4 odpoiwiezi jedna poprowna
19 kwi 18:13
ICSP: ja tu żadnych odpowiedzi nie widzę:(
P.S. −3 > −5 a liczby w przedziałach zapisujemy od najmniejszej do największej.
19 kwi 18:14
K+K: tak dokładnie ICSP że dodałam stronami
19 kwi 18:15
meg: Wskaż m , dla którego miejsce zerowe funkcji liniowej f(x)=3x−m+5 jest liczbą z przedziału
(0,1)
A) m=1
B) m=3
C) m=5
D)m=6
A, B odrzucam−bo nie naleza do tego przedzialu, ale które wybrac C czy D?
19 kwi 18:16
ICSP: odp D
jak widzisz przy przedziale który napisałem jest ( a nie < czyli 5 nie należy do tego
przedziały. Mozesz również podstawiać m i sprawdzać ale to troszkę czasochłonne. Spadam będę
za 30 min.
19 kwi 18:18
meg: o nie... faktycznie− ja juz sie motam w tych wszytkich zadaniach
19 kwi 18:20