matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
Aska:
Rozwiąż równanie: 9*sinx*cosx = tgx
3π
x∊(
,2π)
2
19 kwi 17:35
K+K:
sinx
9sinxcosx=
/*cosx
cosx
9sinxcos
2
x − sinx=0 sinx(9cos
2
x−1)
1
sinx=0 ⋁ cos
x
=
9
19 kwi 17:42