z
paula: napisz rownanie prostej równoległej do prostej o rownaniu 2x − y −11 = 0 przechodzącej przez
pinkt P = ( 1, 2)
19 kwi 17:15
Rivi: przekształcasz do postaci
y=2x−11
proste są równoległe gdy
a
1=a
2 więc szukana prosta ma wzór
y=2x+b
przechodzi przez P=(1,2) podstawiasz za x,y i masz...
19 kwi 17:16
paula: oki dzieki
19 kwi 17:20
paula: wyznacz równanie okręgu stycznego do osi Oy . którego środkiem jest punkt S= (3 .−5 )
19 kwi 17:21
paula: wielomiany w (x) = ax ( x+b ) i V (x) = x3 + 2x2 +x sa równe . oblicz a i b
19 kwi 17:33
K+K: porównaj je i powinno wyjść
19 kwi 17:47