paremtr
meg: dla jakiej wartości parametru m równanie x
2−2|x|−3=m ma trzy rozwiązania. znajdz te
rozwiazania . HELP ME


19 kwi 15:56
Vizer: Musisz narysować wykres funkcji jakiejs tam f(x)= x2−2|x|−3 i linijką przejeżdżając
odczytujesz kiedy ma trzy rozwiązania.
19 kwi 15:59
;): x ≥ 0
f(x) = x2 − 2x − 3
⋀
x < 0
f(x) = x2 + 2x − 3
Narysuj wykres f(x) a później y = m jest to funkcja stała i zobacz gdzie przetnie ona wykres
f(x) w 3 miejscach
19 kwi 16:00
meg: Oki. a jak znaleźć te rozwiazania
19 kwi 16:02
zajączek:
19 kwi 16:40
meg: a czyli rozwiazania mozna poprostu odczytac z wykresu?

dzikei tez mi taki wykres wyszedł
19 kwi 16:50