.
k.: Funkcja liniowa f(x)= ( m−1) x + 5 ma miejsce zerowe równe 2. zatem m = ?
19 kwi 13:24
;): Rozwiąż równanie
2(m − 1) + 5 = 0
19 kwi 13:28
zidane: f(2)=(m−1)x +5=2m−2+5=2m+3
2m+3=0
2m = −3
m = − 3/2
19 kwi 13:29
k.: zidane chyba masz coś źle ...
19 kwi 13:43
lolz: oczywiscie ze zle
19 kwi 13:45
lolz: zartowalem
19 kwi 13:45
k.: no ejj

.
bo ja tu nie mam takiego wyniku
19 kwi 13:48
ICSP: miejsce zerowe zawsze jest równe 0.
19 kwi 13:50
k.: i co teraz ?
19 kwi 13:52
lolz: miejsce zerowe rowne 2 => x=2 y=0
19 kwi 13:55
lolz: a jaki masz wynik?
19 kwi 13:57
ICSP: masz może −1,5?
19 kwi 13:58
k.: tak −1,5 jest.
jak ja liczyłam wyszło mi 1,5 . gdzieś ten " − " musiałam zjeść ..
19 kwi 14:05
lolz: zobacz jak zrobil zidane to zobaczysz gdzie
19 kwi 14:07
;): | | 3 | |
Heh  − |
| = −1,5 |
| | 2 | |
19 kwi 14:07
ICSP: Skad ja to wiedziałem że będzie zapisane w ułamku dziesiętnym

19 kwi 14:12
k.: o kurcze, nie widziałam tego minusa u zidane
19 kwi 14:16