matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROSZE O POMOC
jkdshds:
f(x)=5cos
2
x−2cosx+1 prosz eo wyliczenie najwiekszej i najmniejszej wartosci
19 kwi 11:14
Godzio:
cosx = t , t ∊ <−1,1> y = 5t
2
− 2t + 1
2
t
w
=
∊ <−1,1>
5
f(1) = 5 − 2 + 1 = ... f(−1) = 5 + 2 + 1= ...
2
f(
) = ...
5
Z tego wybierz max i minimum
19 kwi 11:18
jkdshds:
dziekuje za pomoc
19 kwi 11:22