Funkcja
Stachu: Narysuj y=(cos22x)1/2−1 dla x∊<o:π>
19 kwi 10:32
K. OWMH:
y= (cos22x)1/2 −1 ⇔y=|cos2x|−1 (bo ( A2)1/2 =|A|
aby narysować y= (cos22x)1/2 −1 to trzeba narysować y=|cos2x|−1
na początku
y=cosx → póżniej y=cos2x → następny y=|cos2x| → na końcu y=|cos2x| −1
zmiana skala w OY symetria wartości
ujemnych bezwględne OY przesunięcie o
wektor [0,−1]
19 kwi 12:20
Stachu: Dzięki
19 kwi 12:57
Atashi: Czy to przekształcenie na pewno jest dobrze? Bo wydaję mi się, że to ma być przekształcenie
częściowe względem osi OX.
30 kwi 19:41