matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysuj wykres
Basia:
Narysuj wykres y=log
3
(x−1)
2
18 kwi 22:41
zajączek:
D
f
= R \ {1} dla x= 4 i x= −2 f(x)= 2 dla x= 2 i x=0 f(x)= 0 dla x= 10 i x= −8 f(x)= 4 itd............. obydwie gałęzie wykresu są symetryczne względem prostej x= 1 ( asymptota pionowa wykresu)
18 kwi 23:40