matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne
stefan :
Punkt C=(0,y) jest równo oddalony od punktów A=(−2, 5) i B=(4, 1). Oblicz współrzędną y. jak by można jeszcze z rysunkiem
18 kwi 22:01
Maryjusz:
|AC|=|BC|
√
(x
c
−x
a
)
2
+(y
c
−y
a
)
2
=
√
(x
c
−x
b
)
2
+(y
c
−y
b
)
2
18 kwi 22:05