matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdź równanie stycznej do krzywej w danym punkcie
Anita:
a) f(x) = e
x
+ 5 w punkcie x = 0 b) f(x) = 3x − x
2
w punkcie x = 1 Proszę o wytłumaczenie jak to trzeba zrobić, żebym analogicznie zrobiła inne przykłady.
18 kwi 20:11