matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okresl
kajaaa:
okresl monotonicznosc ciagu
1
a1=6 q=
5
18 kwi 19:50
adrian:
ciąg jest malejący, q < 1 a
1
= 1 a
2
= 1/5 a
1
= 1/25... etc.
18 kwi 19:55
Mordo:
1
6
Ciąg malejący, a
1
= 6, a
2
= 6 *
=
itd
5
5
18 kwi 19:55