matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi liczbowe
Konrad:
a
n
=2n
2
−n wyraz a
n
+1 tego ciagu ma postać
18 kwi 18:24
M:
19 mar 06:02
M:
15 cze 21:34
Jolanta:
a
n+1
=2(n+1)
2
−(n+1)=2n
2
+4n+2−n−1=2n
2
+3n+1
15 cze 23:51