matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wysokosc ostrosłupa ??
Kolorowa !!:
Jaka jest wysokośc ostrosłupa którego podstawą jest kwadrat o boku 50 cm jeśli V=200l ?
18 kwi 18:19
Kejt:
200l=200dm
3
50cm=5dm
1
V=
P
p
*H
3
1
200=
*5
2
*H
3
H=...[dm]
18 kwi 18:22
K+K:
P
p
=a
2
=50
2
=2500cm
2
1l=1dm
3
200dm
=
200*1000=200000cm
3
1
200000=
*2500*h /:100
3
1
2000=
*25*h /:25
3
80=
*h /*3
3
h=240cm
18 kwi 18:24
Kolorowa !!:
200 dm = 2000 cm ?
tak mi się zdaje a nie 200000 cm
18 kwi 18:28