matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdź równanie prostej
niiina:
A = ( 0,4 ,17 ) B= ( 2/5 ,
√
3
)
18 kwi 17:34
Pablo:
Tworzysz układ równań:
⎧
17=0,4a + b
⎩
√
3
=
2
5
a + b
i rozwiąż obliczając a i b
otrzymasz gotowe równanie prostej
.
18 kwi 17:43