funkjca
paula : o funkcji liniowej wiadomo ze f (1) = 2 , P = ( −2 , 3) . wyznacz wzór tej funkcji
18 kwi 16:56
ICSP: y=ax+b
2 = a + b
3 = −2a + b
Rozwiąż ten układ równań.
18 kwi 17:00
paula : kąt αjest ostry i sin α= 1/4 . oblicz 3 + 2tg2 α
18 kwi 17:08
paula : dzikęki i jak mozesz to jeszcze to niżej zadanie
18 kwi 17:09
ICSP: | | 1 | | 1 | |
sinα = |
| ⇔ sin2α = |
| |
| | 4 | | 16 | |
| | 15 | |
z jedynki trygonometrycznej: cos2α = 1 − sin2α = |
| |
| | 16 | |
| | sinα | | sin2α | | 1 | |
tgα = |
| ⇔ tg2α = |
| = |
| |
| | cosα | | cos2α | | 15 | |
18 kwi 17:12
paula : wyznacz równanie okręgu o środku S= ( 3 , −5 ) przechodzącego przez początek układu
współrzędnych
18 kwi 17:19
ICSP: (x−3)2 + (y+5)2 = r2
r = p{32 + 52) = √9 + 25 = √34 ⇔ r2 = 34
(x−3)2 + (y+5)2 = 34
18 kwi 17:50
paula : dzięki
18 kwi 18:03