matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie prostej
zabulkaaa:
Znajdź równanie prostej przechodzącej przez punkty : A= ( 2
√
2
, −2
√
2
) , B= (1,1+
√
2
)
18 kwi 16:56
Kejt:
y=ax+b układamy dwa równania: 1) z punktu A: −2
√
2
=2
√
2
a+b 2) z punktu B: 1+
√
2
=a+b do rozwiązania..
18 kwi 17:03