matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
połaczenie f. wykładniczej i trygonomterii
cmon:
rozwiąż równanie: 2
|cosx|
=1
18 kwi 15:00
Rivi:
Może wygląda "strasznie", ale.. do jakiej potęgi trzeba podnieść 2 żeby wynikiem było 1? IcosxI=0 cosx=0...
π
x=kπ−
gdzie keC
2
18 kwi 15:08