matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o dokładny zapis obliczeń
pilne:
rozwiąż równanie x
3
−4x
2
−3x+12=0
18 kwi 12:06
shafti:
x
3
−4x
2
−3x+12=0 x
2
(x−4)−3(x−4) (x2−3)(x−4) x
2
−3=0 x−4=0 x
2
=3 x=4 x=
√
3
18 kwi 12:25