Srednie wartosci
necia: Oblicz srednie wartosci funkcji na podanych przedzialach:
1) f(x) = xsinx , [0 , π]
| | x | |
2) f(x) = |
| , [0 , 2] |
| | 1+x2 | |
18 kwi 10:10
necia: ..
18 kwi 11:29
Jack:
całka oznaczona w przedziale dzielona przez długość przedziału
18 kwi 11:31
necia: Jack, mógłbyś mi przynajmniej podpunkt 2) napisać? Sam początek.
18 kwi 11:40
Jack:
w b) zauważ, że pochodna mianownika to "niemal" licznik
18 kwi 11:42
Hony: | | 1 | | x | |
Odnośnie 2) powinno być tak? |
| ∫ (02) |
| dx = ... ? |
| | 2 | | 1+x2 | |
18 kwi 11:48