matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
40 Martyna:
Rozwiąż następujące równania i niewymierności. a) −3x2+5x+2=0 b) x2<2x
18 kwi 07:31
RunLikeHell:
a) Δ=25−24=1
−5−1
x
1
=
=1
−6
−5+1
2
x
2
=
=
−6
3
b) x
2
−2x<0 x(x−2)<0 x∊(0;2)
18 kwi 09:45