matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kto mi to potłumaczy?
43 Artur 43:
Dane sa punkty A=(−2;3) B=(1;−4) C=(−2;2) D=(0;5) a) oblicz wspolzenne i długość według −−> −−> AB i CD b) zbadaj wzajwmne polozenie tych wektorow, c) oblicz pole i obwod trojkata ABC.
18 kwi 07:19