Znajdź miary kątów trójkąta.
Paweł: Każde z ramion trójkąta równoramiennego ma długość 3 cm, a pole tego trójkąta jest równe 2 cm2.
Znajdź miary kątów tego trójkąta.
Męczę się z tym już godzinę. Nic mi nie przychodzi do głowy. Kombinuję z funkcjami,
własnościami trójkąta, pitagorasem, ale cały czas wychodzą literki zamiast konkretnych
liczb.... Pomocy
17 kwi 23:08
zajączek:
| | 1 | | 9 | |
P= |
| *3*3*sinγ = |
| *sinγ
|
| | 2 | | 2 | |
γ= ......... odczytaj z tablic
18 kwi 00:03
zajączek:
sorry ........ wkradł się chochlik
18 kwi 00:11