Proszę o pomoc z zadaniem..
Ola: Miary kolejnych kątów czworokąta wyrażone w stopniach to kolejne liczby nieparzyste.Czy można
na tym czworokącie opisać okrąg?Uzasadnij.
17 kwi 21:27
kachamacha:

α+γ=180
o
β+δ=180
o
α=2n−1
β=2n+1
γ=2n+3
δ=2n+5
17 kwi 21:31
Ola: Dziękuję
17 kwi 21:34
kachamacha: poradzisz sobie dalej?
17 kwi 21:37
bart: juz nie badz taka troskliwa
17 kwi 21:38
kachamacha:
17 kwi 21:40
Ola: Ale mam to tylko juz uzasadnic slownie,prawda?
17 kwi 21:43
Ola: ?
17 kwi 21:57
Paweł: Wychodzi mi sprzeczność. Czy źle myślę?
20 mar 11:21