matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole i obwód
Pawel_e36:
Oblicz pole i obwód prostokąta, jeżeli stosunek jego boków wynosi 3 : 4 , a obwód 28 cm.
17 kwi 21:07
kachamacha:
2*3x+2*4x=28 6x+8x=28 x=2 czyli jeden bok ma 6 drugi 8
17 kwi 21:09
kachamacha:
pole to 48
17 kwi 21:10